Du, i mechat … da echt
was sag'n, --- scho lang,
aber mir is 's a weng bang,
i woaß eb'n ned recht, wia i von mir d'rin des G'fui,
des i dir mitteil'n wui,
ausdrücka soll …
auf jed'n Fall, ---
--- na ja, woaßt as scho ---
jetzt fang i halt amoi o:
Woaßt,
dass d' ned nur a so da bist,
sondern weilsd' a so da bist,
wia sd' da bist,
i moan, dass i von dei'm Dasei
a a weng was hab'n dearf,
weil i moan, dass d' vielleicht – möglicherweis' -
a a biss'l für mi …
An Schmarr'n moan i!
I bring 's ned ausse, des G'fui
wia i wui …
am Schluss duast mi gar no dablecka …
muass i des blöde G'fui halt wieder eirama
und in mir d'rin verstecka …
(Des is scho a Kreuz mit dem Red'n …
… des hat's no ned geb'n …
… i bin doch in mei'm ganz'n Leb'n
no nia sprachb'hindert g'we'n?!)
geschrieben am 3. November 1985