Warum eig'ntlich?

Bild von ego
Bibliothek

Warum bin i da,
g'rad aso, wia 's mi gibt?
Und …
warum gibt 's mi so,
wia i bin?
Und…
was hat mei So-Sei
im Da-Sei
wohl für an Sinn?

Kannt 's a Zufall,
a Schicksal,
a Fügung sei -
oder all's mitanand glei? …
… was a wieder ned unter oan Huat geht!?

Moan fast,
dass so z'frag'n
hat wenig Sinn …
kann bloß sag'n,
warum i ned da bin:
… Bestimmt ned, damit 's ma nur guat geht!

geschrieben am 9. November 1985

Rezitation:

Rezitation: gelesen am 21.9.2016

Interne Verweise

Kommentare

26. Sep 2016

Gut ging auch dieses Gedicht -
Zumal, wenn man es derart spricht!

LG Axel