„De Gedank'n san frei!“
So hoasst 's in am Liadl,
und singt ma 's alloa,
dann kann des scho sei …
Singt ma aber im Chor:
„De Gedank'n san frei!“,
dann sperrt ma s' a kloa
wengerl scho wieder ei!
geschrieben am 30. Oktober 1985